Na betaling direct in uw mailbox | Gezelligheid gegarandeerd

Neem contact op

Product toegevoegd aan winnkelwagen

Ontvang 20% korting!arrow_drop_up

Wat is Muziekbingo? | De Ultieme Gids Voor Het Spelen van Muziekbingo

  • person Sander de Jong
  • calendar_today
  • comment 0 opmerkingen
Wat is Muziekbingo? | De Ultieme Gids Voor Het Spelen van Muziekbingo

Introductie

Dit artikel heeft in januari 2024 een update gekregen.

Wat leuk, je wilt muziekbingo gaan spelen! In deze blogpost leggen we exact uit wat muziekbingo is, hoe je muziekbingo speelt en op welke manier je van muziekbingo een feestelijke avond kunt maken. Verwacht in deze blogpost ook de nodige tips & tricks om van nette huiskamers dampende dansvloeren te bouwen.

Bij Koning PubQuiz bieden we een breed pakket aan Muziekbingo's aan. Daarnaast zijn we altijd druk met het bedenken en ontwikkelen van nieuwe, unieke en dansbare muziekbingo thema's.

Nieuwsgierig geworden en wil je een muziekbingo kopen? Bekijk dan alvast onze Muziekbingo Collectie.

De volgende onderwerpen komen in de blogpost aan bod:

  1. Hoe werkt muziekbingo?
  2. De bingo kaarten
  3. De muziek
  4. Wanneer win je?

Waarom kies je voor een muziekbingo van Koning PubQuiz?

  1. Er worden kleurrijke bingo kaarten meegeleverd
  2. Gegarandeerd feest in de woonkamer
  3. Wij leveren de fijnste beats en de beste meezingers

Hoe werkt muziekbingo?

Muziekbingo is een leuke variant op het traditionele bingo-spel, maar dan met een muzikale twist. In plaats van getallen worden er muzieknummers (en soms artiesten) gebruikt op de bingo kaarten.

Hoe werkt het? Deelnemers krijgen een bingo kaart en wanneer de nummers op de kaart worden afgespeeld, moeten deelnemers deze afstrepen op hun bingo kaart. Het doel is om als eerste één rij of een volledige bingo kaart vol te hebben, want dan val je in de prijzen.

Muziekbingo kent meerdere variaties. In de meeste gevallen gaan de tafels, stoelen en banken aan de kant, worden de discolampen aangezet en wordt een dansvloer gecreëerd waarop de deelnemers tijdens het spelen een dansje kunnen wagen. In andere gevallen zitten de deelnemers, net als bij het originele bingo spel, aan tafel en strepen de nummers weg wanneer deze worden afgespeeld. 

Over het algemeen geldt dat bij een meer ‘swingende’ muziekbingo de deelnemers de dansvloer betreden en dat bij een rustigere muziekbingo variant de deelnemers aan tafel zitten.

BONUS: Bekijk nu onze foute muziekbingo Proud to be Fout 2

Welke muziekbingo kies je?

Misschien wel de lastigste keus van allemaal: welke muziekbingo kies je om te gaan spelen? Want regelmatig is de keuze reuze. Toch is het belangrijk om hier even goed over na te denken.

De muziekbingo moet allereerst passen bij het gezelschap dat gaat spelen en daarnaast moet de bingo herkenbaar zijn voor de spelers. Het is immers vrij lastig om bingo te halen als de spelers de nummers niet goed weten te herkennen.

Speel je met een breed gezelschap, kies dan voor een meer algemene muziekbingo. Denk hierbij aan thema's als Proud To Be Fout, Nederlandse Meezingers of Allermooiste Feestje

Met een meer selectief gezelschap is het leuk om te kiezen voor specifiekere muziekbingo. Zijn jullie allemaal fan van ABBA, kies dan de Altijd ABBA muziekbingo. Is het gezelschap helemaal gek van de jaren 70 of jaren 80, kies dan voor de Muziekbingo Jaren 80 of de Muziekbingo Jaren 70

Bij een jong en oud publiek hebben wij een speciale muziekbingo voor Jong & Oud(er) of de muziekbingo voor ouderen.

Daarnaast bieden we ook een kerst muziekbingo of een Sinterklaas muziekbingo aan.

De Bingo Kaarten

In de muziekbingo pakketten van Koning PubQuiz zitten meerdere, unieke bingo kaarten. Print deze bingo kaarten zelf uit, of stuur iedere deelnemer een unieke bingo kaart op om zelf uit te printen. Iedere bingo kaart is per spel slechts één keer te gebruiken, want anders hebben mensen op hetzelfde moment bingo (dit kan natuurlijk alsnog per toeval bij unieke bingo kaarten). 

De bingo kaarten kunnen naar eigen keus groot of klein geprint worden. Om papier verspilling tegen te gaan raden wij aan om meerdere kaarten op één A4 te plaatsen en deze vervolgens te printen, bijvoorbeeld twee of vier kaarten op één A4. 

Speel je de bingo online? Dan hoef je uiteraard niet te printen. Laat de deelnemers de bingo kaart openen in een programma als Paint waarin de nummers digitaal afgestreept kunnen worden.

Ook via de telefoon kunnen de bingo kaarten eenvoudig verspreid worden. Dit kan bijvoorbeeld via WhatsApp of e-mail. Ook kunnen de nummers eenvoudig op de telefoon worden afgestreept.

De muziek

De muziek voor de muziekbingo's van Koning PubQuiz vind je op Spotify. We hebben per muziekbingo een unieke afspeellijst aangemaakt met alle nummers erin. Voor de "Proud to be Fout" muziekbingo hebben we bijvoorbeeld de volgende playlist aangemaakt:  
https://open.spotify.com/playlist/1qpENuyWDxxPiJwgmU0XuA  

Belangrijk is om de afspeellijst op shuffle te zetten. Dit betekent dat de nummers in willekeurige volghorde worden afgespeeld en iedereen gelijke kans heeft om bingo te behalen. Speel je de Muziekbingo online, dan kun je via Microsoft Teams, Zoom, Google Hangouts of Skype eenvoudig het computer geluid delen. 

TIP 1: Zet binnen je Spotify instellingen de optie “crossfade” aan en zet de fade op ongeveer 10/15 seconden. Deze instelling zorgt ervoor dat de muzieknummers in elkaar overlopen. Dit geeft een prettiger luister beleving. 

TIP 2: Wil je dat het spel wat vlotter verloopt? Luister het nummer dan niet helemaal af, maar druk na het eerste refrein of halverwege het nummer door naar het volgende nummer. 

Wanneer win je?

Muziekbingo kun je naar eigen inzicht spelen. Hieronder geven wij echter enkele opties over hoe muziekbingo vorm te geven. Een bingo wordt natuurlijk altijd gecontroleerd op eventuele valse bingo's.

Wanneer een speler één volle rij heeft (horizontaal of verticaal) kan de prijs worden opgehaald. Vervolgens ga je door naar een prijs voor twee volle rijen, drie volle rijen en uiteindelijk de volle kaart. De hoofdprijs wordt gegeven aan de speler met de volle kaart. 

Bij grotere groepen is het doorgaans beter om meerdere prijzen uit te reiken per volle rij. Dus bij één volle rij worden vijf prijzen uitgereikt, bij twee volle rijen worden drie prijzen uitgereikt, en bij drie volle rijen worden twee prijzen uitgereikt. De speler met de volle kaart gaat er met de hoofdprijs vandoor. 

In veel gevallen wordt er ook gekozen om enkel een volle kaart te belonen met een prijs. Dit zorgt er namelijk voor dat de winnaar echt een leuke prijs ontvangt, maar heeft ook als voordeel dat de bingo minder vaak “gestoord” wordt. De muziek hoeft immers niet steeds stilgelegd te worden om de bingo kaart te controleren. Speel je met kinderen? Ga dan uiteraard voor meerdere prijzen. 

Dubbele bingo 

Een dubbele bingo kan voorkomen, ook al zijn alle bingo kaarten uniek. Bepaal zelf wat je doet bij een dubbele bingo. Laat beide spelers een kort spelletje tegen elkaar spelen (bijvoorbeeld dobbelen) of gun beide spelers een prijs. 

Waar kun je leuke prijzen kopen?

Het kopen van leuke, en toch goedkope prijzen is niet lastig. Er zijn meerdere winkels waar je prima kunt sparen. Welke prijzen je koopt maakt eigenlijk ook niet zoveel uit. Vaak wordt het allang gewaardeerd als er aan gedacht is om kleinigheidjes te regelen. 

Prijzen die het altijd goed doen zijn bijvoorbeeld tijdschriften, (gekke) zonnebrillen, feest artikelen, een unieke mok, tennisballen, voetbalsokken, bioscoop bonnen, andere cadeaubonnen (bol.com, coolblue, mediamarkt), kaarsen of een fles wijn of fles bier.

Winkels die uitstekend werken om leuke prijzen te scoren zijn onder andere de Action, Hema,  Blokker, Flying Tiger, Scapino (voor spelletjes) of een sportzaak. 

Tot slot is het ook altijd goed om wat troostprijzen in te slaan. Een ludiek idee dat altijd werkt is een lekker shotje of flesje flugel voor de verliezers. 

Andere tips voor een leuke muziekbingo

Het fijne aan muziekbingo is dat er eindeloos mee te variëren is. Zo kunnen er bijvoorbeeld ook prijzen worden weggegeven voor de beste dansmoves, slechtste dansmoves, foutste dansmoves of voor diegenen die zijn keel schor heeft gezongen.

Ook kunnen er drankspelletjes met muziekbingo gespeeld worden. Streep iemand een nummer af? Hoppaa, meteen shotje voor diegene. Op deze manier komt de sfeer er gegarandeerd in. Heeft er iemand een volle rij? Dan mag deze persoon iemand aanwijzen die het shotje moet nemen.

Wees creatief en verzin leuke variaties om het spel uitdagend en gezellig te houden.

Afsluiting

Hopelijk hebben wij via deze blog genoeg tips en trucs gegeven om van de muziekbingo avond een succes te maken. Wil je een muziekbingo kopen? Vergeet dan niet om om onze muziekbingo collecte te bekijken.

Speel je toch liever een PubQuiz? Bekijk dan ook zeker onze PubQuiz pakketten.

Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd