Na betaling direct in uw mailbox | Gezelligheid gegarandeerd

Neem contact op

Product toegevoegd aan winnkelwagen

Ontvang 20% korting!arrow_drop_up

Hoe Lang Duurt Een PubQuiz?

  • person Sander de Jong
  • calendar_today
  • comment 0 opmerkingen
Hoe Lang Duurt Een PubQuiz?

Hoe lang duurt een PubQuiz?

Met grote regelmaat ontvangen wij vragen van mensen die graag willen gaan pubquizzen. Één van de vragen die wij het meest ontvangen luidt "hoe lang duurt een PubQuiz ongeveer?". In de blogpost gaan we deze vraag beantwoorden en leggen we uit hoe lang een PubQuiz ongeveer duurt.

TL;DR: een PubQuiz met zes quizrondes duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.

De duur van een PubQuiz

Allereerst hangt de duur van een PubQuiz af van het aantal rondes de te spelen PubQuiz. Normaliter bestaat een PubQuiz uit zes tot acht rondes. Pubquizzen die hier boven komen duren vaak te lang en worden langdradig, Weinig mensen zitten er bijvoorbeeld op te wachten om 100 quizvragen (10 rondes met 10 quizvragen) te beantwoorden. De quiz duurt dan veel te lang. Houdt hier daarom rekeningen mee tijdens het aanschaffen van een quiz.

Bij Koning PubQuiz kiezen we er daarom altijd voor zes quizrondes van tien vragen met soms een extra bonusronde in de vorm van een foto ronde. Wij hebben van onze klanten begrepen dat dit het ideale aantal vragen geeft. Niet te kort, en zeker niet te lang. 

wij geven antwoord op de vraag "hoe lang duur een pubquiz"

Wanneer een quiz 60 vragen bevat en bij iedere quizvraag wordt ongeveer één minuut antwoordtijd gegeven dan duurt een quiz dus een uurtje. In de realiteit duurt dit echter wat langer: er zijn momenten om de tussenstand door te nemen en halverwege een pauze om de drankjes te verversen is vaak ook gewenst.

Houdt er daarom rekening mee dat een quiz ongeveer anderhalf duurt, met uitloop naar zo'n twee uur. Gedurende deze anderhalf uur kunnen de meeste deelnemers hun aandacht goed vasthouden en met veel plezier de PubQuiz spelen.

Ook is gebleken dat veel quizzers deze duur als perfect zien, eerst lekker een Pubquiz spelen en vervolgens nog even in de kroeg of op locatie blijven hangen om nog een lekker biertje te drinken.

Ook op andere activiteiten is een duur van anderhalf tot twee uur perfect. Op een bedrijfsfeestje vinden de meeste mensen het leuk om een activiteit te doen, maar dit moet niet te lang duren. Er moet ook genoeg tijd overblijven om lekker te eten en met de collega's te kletsen.

BONUS: vier uw kinderfeestje muzikaal met de muziekbingo voor kinderen

Belangrijk extra advies

Wij hebben dit al regelmatig eerder aangegeven, maar het is erg belangrijk om de deelnemers goed de tijd te geven om een quizvraag te beantwoorden. Wij horen vaak als punt van frustratie dat de quizmasters veel te snel door de quiz heen fietsen en dat er veel te weinig tijd wordt gegund om te overleggen en tot het goede antwoord te komen.

Dus: DOE CHILL. Gun de deelnemende teams genoeg tijd om rustig te overleggen en eventuele foute antwoorden weg te strepen. Dit maakt de quiz daarnaast ook veel rustiger en professioneler en geeft de deelnemers geen machteloos gevoel. 

Afsluiting

Met deze blogpost hebben wij de vraag beantwoord hoe lang een PubQuiz ongeveer duurt. Normaliter duurt een PubQuiz ongeveer anderhalf tot twee uur. Dit hangt echter ook af van het aantal quizrondes dat een Pubquiz bevat. Meer quizrondes betekent natuurlijk dat de quiz langer duurt.

wij gaan altijd uit van zes quizrondes met eventueel een extra bonusronde. Uit de feedback hebben wij opgemaakt dat vrijwel iedereen dit een fijne tijdsduur vindt.

Heeft u nog extra vragen over het spelen van een PubQuiz? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Daarnaast kun u onze blogposts bekijken of koekeloeren op de veelgestelde vragen pagina.

psstt.. wij verkopen ook muziekbingo's! Check onze muziekbingo collectie voor de mogelijkheden.

Cheers!

Koning PubQuiz, uit!

 

 

 

Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd