Na betaling direct in uw mailbox | Gezelligheid gegarandeerd

Neem contact op

Product toegevoegd aan winnkelwagen

Ontvang 20% korting!arrow_drop_up

Wat Is Een PubQuiz En Hoe Werkt Het?

  • person Sander de Jong
  • calendar_today
  • comment 0 opmerkingen
Wat Is Een PubQuiz En Hoe Werkt Het?

Bent u op zoek naar een aangename en gezellige manier om uw avond door te brengen? Misschien is een pubquiz dan iets voor u! Op deze pagina kunt u meer informatie vinden over wat pubquizzen inhouden en hoe ze worden georganiseerd.

Wij verkopen ook uitdagende PubQuiz pakketten:

Onze PubQuiz Pakketten

 BONUS: bekijk onze Eindejaarsquiz 2024

Ga direct naar:

  1. Wat is een PubQuiz?
  2. De geschiedenis van de Pubquiz
  3. Wat zijn de PubQuiz spelregels?
  4. Een PubQuiz is voor iedereen
  5. Wat is het doel van een PubQuiz
  6. Waarom is een pubQuiz zo populair?
  7. Wat moet je weten voor een PubQuiz?
  8. Wat is belangrijk om te weten bij een PubQuiz?
  9. Kan ik me voorbereiden op een PubQuiz?
  10. Concluderende: is een PubQuiz iets voor mij?

 

Wat is een PubQuiz?

Nou, wat is een PubQuiz precies? Een pubquiz is een sociaal evenement dat zijn oorsprong heeft in het Verenigd Koninkrijk. Bij deze activiteit beantwoorden deelnemers, doorgaans in teams van twee tot vijf personen, quizvragen over diverse onderwerpen zoals films, muziek, landen of voeding. Hoewel een PubQuiz vaak wordt georganiseerd in een café of restaurant, kan deze ook thuis, online of op locatie als bedrijfsuitje plaatsvinden.

In Nederland is de PubQuiz inmiddels een populair sociaal tijdverdrijf geworden in de avonden, waarbij mensen bijeenkomen om hun kennis te testen en een plezierige tijd te beleven in een ontspannen sfeer onder het genot van een lekker biertje.

Tijdens de coronapandemie werden tal van online PubQuizzen georganiseerd, waardoor deelnemers vanuit huis konden meedoen en hun kennis konden uitdagen.

een groep mensen speelt een pubquiz in de kroeg na uitleg te hebben gekregen over wat een pubquiz is en hoe het werkt

 

De geschiedenis van de PubQuiz

De oorsprong van de PubQuiz is niet volledig helder. Er wordt echter vermoed dat het PubQuizzen zijn wortels heeft in het Verenigd Koninkrijk in de jaren 70 van de vorige eeuw.

In eerste instantie dienden PubQuizzen voornamelijk als een middel voor kroegbazen om klanten te lokken op rustige doordeweekse avonden en om het gevoel van gemeenschap onder hun klanten te versterken. Ze wonnen al snel aan populariteit en verspreidden zich naar andere landen, waaronder Nederland. Tegenwoordig zijn PubQuizzen ook niet meer uit de Nederlandse cafés en kroegen weg te denken. En terecht!

Na verloop van tijd heeft de PubQuiz zich ontwikkeld en verschillende vormen aangenomen. Sommige worden georganiseerd door professionele quizbedrijven, terwijl andere worden gehouden door lokale cafés of non-profitorganisaties. Sommige quizzen worden opgezet als fondsenwerving voor goede doelen, terwijl andere simpelweg bedoeld zijn voor vermaak voor familie, vrienden of collega's. Het houden van een PubQuiz tijdens vrienden- of familieweekend is tegenwoordig erg populair.

PubQuizzen zijn inmiddels geliefd in vele landen over de hele wereld, vooral in Engelstalige landen zoals het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Ierland, Australië en Nieuw-Zeeland. Ook in Nederland zijn PubQuizzen tegenwoordig dus erg populair, vooral vanwege de gezellige setting en het testen van de kennis met een leuk team.

 

Wat zijn de PubQuiz spelregels?

Natuurlijk verschilt elke Pubquiz enigszins, maar over het algemeen hanteren ze vergelijkbare spelregels:

  • Om deel te nemen aan een PubQuiz in een kroeg, moeten teams zich doorgaans eerst aanmelden en een inschrijfgeld betalen, bijvoorbeeld €5,- per persoon of een vast bedrag per team. Bij sommige quizzen is vooraf aanmelden noodzakelijk vanwege de beperkte capaciteit, terwijl bij andere aanmelding aan de bar nog mogelijk is. Speel je een PubQuiz thuis met vrienden of familie, dan is inschrijfgeld natuurlijk niet nodig. 

  • Een PubQuiz is gewoonlijk opgedeeld in verschillende rondes, meestal vijf of zes, met maximaal tien quizvragen per ronde. Veelvoorkomende categorieën zijn algemene kennis, muziek, geografie en een foto ronde. Er zijn ook PubQuizzen die zijn afgestemd op specifieke interesses, zoals Star Wars, Harry Potter of Disney. Daarnaast zijn er populaire thema's zoals voetbal, Kerst en de Eindejaarsquiz.

    Bij Koning PubQuiz zetten we ons volledig in om saaie quizvragen te voorkomen. Dus geen moeilijke vragen over geschiedenis of feitelijk kennis de niemand weet. We proberen onze quizzen laagdrempelig, maar uitdagend te houden.

  • De quizmaster leest de vragen voor en geeft de teams tijd om hun antwoorden op te schrijven. Er kan gekozen worden om na iedere ronde de antwoorden te geven, maar we zien ook regelmatig dat dit pas op de helft gebeurt om de competitiviteit hoog te houden. In onze PubQuiz pakketten wordt standaard een antwoorden formulier meegeleverd.

  • Het team met de hoogste score aan het einde van de quiz wordt uitgeroepen tot winnaar. Vaak ontvangt het winnende team een prijs, zoals een gratis ronde drankjes of korting op hun rekening.

De opzet en structuur van PubQuizzen kunnen variëren. Als u specifieke regels en richtlijnen wilt weten, neem dan gerust contact met ons op. Wilt u zelf een PubQuiz maken, dan bent u natuurlijk volledig vrij om te eigen spelregels te bepalen. Wordt hier niet te gek in, want wij hebben eerder gezien dat gekke of veel regels het quizplezier kunnen bederven.

 

Een PubQuiz Is Voor Iedereen

PubQuizzen kennen diverse verschijningsvormen. Ze vinden niet alleen plaats in cafés en restaurants, maar ook op andere locaties zoals theaters, sportkantines, festivals, gemeentehuizen, buurthuizen, en bij organisaties en bedrijven als onderdeel van teambuilding of bedrijfsuitjes. Bij ons zijn met name de PubQuiz voor thuis en tijdens bedrijfs, familie of vrienden aangelegenheden erg gewild.

In de grotere Nederlandse steden, zoals Amsterdam, Utrecht, Den Haag, worden er Engelstalige PubQuizzen georganiseerd die specifiek zijn gericht op expats en internationale studenten. Daarnaast worden er ook quizzen georganiseerd voor het goede doel, waarbij de opbrengst ten goede komt aan een goed doel of een lokale organisatie. Vooral tijdens de corona tijd zag je dit regelmatig gebeuren tijdens speciaal georganiseerde online PubQuizzen.

PubQuizzen zijn ook niet alleen een leuke en gezellige activiteit voor volwassenen. Er zijn ook PubQuizzen die speciaal zijn ontworpen voor kinderen en gezinnen, met vragen die geschikt zijn voor jongere leeftijden en thema's die kindvriendelijk zijn. De PubQuiz wordt ook gebruikt als educatief instrument op scholen en universiteiten, waar scholieren en studenten worden getest op hun kennis van diverse onderwerpen of als voorbereiding op een bepaalde toets.

mensen spelen en pubquiz en willen weten hoe een pubquiz werkt en wat het is

 

Wat Is Het Doel Van Een PubQuiz?

Het hoofddoel van een pubquiz is om een plezierige activiteit te bieden die mensen samenbrengt en hun kennis op verschillende terreinen test. De PubQuiz is bij uitstek een activiteit waarbij meedoen vaak belangrijker is dan winnen. Veel mensen spelen een PubQuiz om gezellig samen te zijn, te borrelen en te babbelen. Win je die avond dan toch de PubQuiz dan is dat alleen maar bonus!

Naast het bieden van vermaak en het testen van kennis, kunnen pubquizzen ook andere doelen nastreven, zoals het inzamelen van geld voor een specifiek doel, het versterken van gemeenschapsgevoel onder deelnemers, en het bevorderen van teamwork, communicatie en probleemoplossende vaardigheden. Dit zie je bijvoorbeeld vaak bij bedrijven en verenigingen, of wanneer een groep mensen elkaar nog niet zo goed kent.

 

Waarom Is Een PubQuiz Zo Populair?

PubQuizzen genieten van een enorme populariteit, en dat is begrijpelijk wanneer men zich realiseert welke voordelen ze bieden. Hieronder worden de belangrijkste voordelen uiteengezet:

  1. Toegankelijkheid voor iedereen: Een van de grootste voordelen van PubQuizzen is wellicht dat ze voor iedereen toegankelijk zijn. Ongeacht leeftijd of achtergrond, iedereen kan deelnemen en een kans maken om te winnen.

  2. Sociaal contact en nieuwe connecties: PubQuizzen bieden een aangename gelegenheid om te socializen en nieuwe mensen te leren kennen, vooral voor zij die nieuw zijn in een stad of hun sociale kring willen verbreden. Onder het genot van een drankje en een vermakelijke quiz kunnen snel nieuwe vriendschappen ontstaan.

  3. Kennis testen: PubQuizzen vormen een amusante manier om je kennis te testen en te zien hoe deze zich verhoudt tot anderen. Of je nu trots bent op je uitgebreide kennis van films of een geschiedenisliefhebber bent, tijdens een pubquiz komt deze kennis goed van pas en kun je indruk maken op je medespelers.

  4. Competitie aangaan: Vaak zijn PubQuizzen competitief, wat een extra dimensie van opwinding en plezier toevoegt. Of je nu de strijd aangaat met andere teams of met jezelf, PubQuizzen bieden de kans om je kennis te testen en te zien hoe je ervoor staat.

  5. Amusement: PubQuizzen zijn een vermakelijke vorm van entertainment, vooral voor diegenen die op zoek zijn naar een activiteit op een doordeweekse avond. Een goede PubQuiz is niet al te serieus; er valt altijd wel iets te lachen, bijvoorbeeld door grappige vragen of een quizmaster die de sfeer erin brengt. Wij zeggen altijd: sfeer is alles.

  6. Pubquizzen bieden een aangename gelegenheid om te socializen en nieuwe mensen te leren kennen, vooral voor zij die nieuw zijn in een stad of hun sociale kring willen verbreden of om die ene oom of tante die je nauwelijks ziet beter te leren kennen. Onder het genot van een drankje en een vermakelijke quiz kunnen snel nieuwe vriendschappen ontstaan.

 

Wat Moet Je Weten Voor Een PubQuiz?

Natuurlijk kun je van tevoren niet voorspellen welke vragen er gesteld zullen worden tijdens een PubQuiz. Dat zou natuurlijk ook niet leuk zijn en gaat ten koste van de lol. Echter, om succesvol te zijn in PubQuizzen is het zeker een voordeel om een goede algemene kennis te hebben. Deze kennis kan variëren van actuele gebeurtenissen, geschiedenis en wetenschap tot popcultuur, sport, muziek en vele andere onderwerpen. 

Het kan bijvoorbeeld helpen om altijd nieuwsgierig te zijn en daarom nieuwe dingen te willen leren. Daarnaast is het raadzaam om regelmatig het journaal te kijken, boeken te lezen of je te abonneren op tijdschriften zoals de Quest. 

Naast een brede kennis is het ook nuttig om:

  • Een goed probleemoplossend vermogen te bezitten;
  • Goed in teamverband te kunnen werken;
  • Snel te kunnen denken;
  • Foute antwoorden af te strepen, want soms weet je het goede antwoord niet maar kun je wel twee foute antwoorden af laten vallen.

 

Wat Is Belangrijk Om Te Weten Bij Een PubQuiz?

Hoewel er geen officiële etiquette is voor pubquizzen, is het raadzaam om je aan onderstaande richtlijnen te houden als je een goede indruk wilt maken.

  1. ⌚ Kom op tijd: Zorg ervoor dat je tijdig aanwezig bent, om belangrijke aankondigingen of instructies niet te missen.
  2. 📜 Volg de regels: Respecteer de regels van de quiz, inclusief eventuele beperkingen met betrekking tot het gebruik van elektronische apparaten (zoals smartphones) of andere hulpmiddelen.
  3. 👀 Niet spieken: Maak geen gebruik van oneerlijke praktijken tijdens de quiz, zoals het opzoeken van antwoorden op je telefoon of ongeoorloofd overleggen met andere deelnemers.
  4. 💖 Wees respectvol: Toon respect voor je medespelers, de quizmaster en de locatie waar de quiz plaatsvindt.
  5. 🔊 Let op het geluidsniveau: Pas je geluidsniveau aan tijdens de quiz, vooral in een drukke of lawaaierige omgeving. Vermijd schreeuwen of te luid praten.
  6. 🔊 Wees sportief: Toon sportiviteit, ongeacht of je wint of verliest.
  7. 😂 Heb plezier: Vergeet niet om vooral plezier te hebben en te genieten van de quiz!

 

Kan Ik Me Voorbereiden Op Een PubQuiz?

Zoals eerder gezegd: het is mogelijk om je voor te bereiden op een PubQuiz door het journaal te volgen, boeken of tijdschriften te lezen en nieuwsgierig te zijn naar de wereld om je heen. Echter, je weet nooit welke vragen je krijgt.

Daarom is het raadzaam om lekker blanco de PubQuiz in te gaan en samen met je teamleden de hersens te laten kraken en echt te overleggen wat het goede antwoord is. Soms is het wegstrepen van foute antwoorden een betere strategie dan het meteen weten van het juiste antwoord.

Natuurlijk kan het ook helpen om een team samen te stellen met mensen die over verschillende onderwerpen veel weten. Op deze manier spreid je de kennis en kun je profiteren van elkaar. Dus wees slim en selecteer de juiste mensen 🤓

 

Concluderend: Is Een PubQuiz Iets Voor Mij?

Hopelijk bent u inmiddels overtuigd van het feit dat een PubQuiz een vermakelijke en vooral gezellige vorm van entertainment is, die mensen bijeenbrengt om hun kennis te testen en te genieten van gezelligheid.

Of je nu meedoet met de hoop op prijzen of simpelweg op zoek bent naar een leuk uitje of een teambuilding activiteit, een PubQuiz biedt een uitstekende mogelijkheid om een avond door te brengen en te genieten van plezier.

Het is ook erg leuk om zelf een PubQuiz avond te organiseren voor vrienden, familie of collega's. Het is niet moeilijk, kost wel wat tijd maar is de investering altijd de moeite waard! 

Onze PubQuiz pakketten bieden een goede start hiervoor, want onze pakketten bieden alle benodigdheden om een zeer leuke PubQuiz avond neer te zetten. zo hebben wij meerdere algemene PubQuizzen zoals Koning PubQuiz #1, Koning PubQuiz #2, Koning PubQuiz #3 en onze nieuwste quiz Koning PubQuiz #4.

Daarnaast hebben wij ook een heuse Misdaad PubQuiz en een Kort en Krachtige PubQuiz voor wanneer er weinig tijd is.

Ook hebben wij een stap-voor-stap gids geschreven over het organiseren van een geslaagde PubQuiz avond met veel tips en tricks om een fantastische avond neer te zetten.

 

Muziekbingo spelen

Gaat u toch liever muziekbingo spelen in plaats van een PubQuiz. Tuurlijk kan dat! Wij bieden ook feestelijke muziekbingo pakketten aan in verschillende thema's. Ons aanbod is nog altijd groeiende om aan de de grote vraag te voldoen.

Wij hebben onder andere de volgende bingo's:

Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd