Na betaling direct in uw mailbox | Gezelligheid gegarandeerd

Neem contact op

Product toegevoegd aan winnkelwagen

Ontvang 20% korting!arrow_drop_up

Eindejaarsquiz 2023 - De Perfecte Afsluiter Van Het Jaar

  • person Sander de Jong
  • calendar_today
  • comment 1 commentaar
Eindejaarsquiz 2023 - De Perfecte Afsluiter Van Het Jaar

Eindejaarsquiz 2023 - De Ideale Jaarafsluiter

UPDATE! in December 2024 publiceren wij onze Eindejaarsquiz 2024. Wederom een leuke en originele pubquiz met quizvragen over 2024. Op de hoogte blijven? Meld u dan aan via ons contact formulier of via info@koningpubquiz.nl

Eindejaarsquiz 2024 spelen met quizvragen over 2024

Ieder jaar brengt Koning PubQuiz een eindejaarquiz uit om dat jaar knallend af te sluiten. Dit jaar is dit de Eindejaarsquiz 2023. Onze jaarquizzen nemen de spelers mee langs de grootste, grappigste, spraakmakende en soms-minder-relevante gebeurtenissen van het jaar. De "ohja" momenten vliegen je om de oren en eindelijk kan jij die irritante oom of betweterige vriendin eens aftroeven.

Een eindejaarsquiz staat daarom ook bekend als één van de leukste afsluiters van het jaar: iedereen kan mee spelen en heeft vaak de kennis nog paraat om de goede antwoorden te kunnen geven op alle gebeurtenissen en showbizz-drama's die het afgelopen jaar de revue zijn gepasseerd.

Daarnaast biedt een eindejaarquiz prima vertier op oudejaarsavond of tijdens de kerstdagen. Deze dagen worden veelal met familie en vrienden gevierd, wat het perfecte moment is om een leuke activiteit te ondernemen, zoals het spelen van een pubquiz. 

In onze jaarquizzen zijn meerdere quizrondes opgenomen. Ze hebben wij de "belangrijk nieuws" ronde waarin alle grote nieuwsgebeurtenissen aan bod komen, een muziekronde met de grootste hits en een "ohja momenten" quizronde met grappige of spraakmakende kleinere gebeurtenissen. 

Hieronder is een overzicht weergegeven van alle quizrondes die in de Koning PubQuiz jaarquiz zijn inbegrepen:

  1. Nieuwsgebeurtenissen
  2. Showbizz
  3. Personenen
  4. Muziekhits
  5. Criminaliteit
  6. Ohja! Momenten

Al-met-al bieden deze quiz rondes voor ieder wat wils en door de afwisseling aan quizrondes kan iedereen sowieso meerdere vragen goed beantwoorden.

BONUS: Bekijk nu onze foute muziekbingo Proud to be Fout 2

Jaarquiz spelen tijdens oud & nieuw

ieder jaar kijkt een grote groep mensen altijd uit naar oud & nieuw. Deze avond staat voor veel mensen dan ook in het teken van gezelligheid, lekker eten, goede (Top2000) muziek en een borrel. 

Om de tijd naar 00:00 te overbruggen worden er vaak spelletjes gespeeld. Één van de meeste populaire activiteiten die tijdens oudejaarsavond gespeeld worden is een pubquiz, met name bij wat grotere groepen.

Het fijne aan een pubquiz is dat het ongeveer anderhalf uur duurt. Voor oudejaarsavond is dit natuurlijk perfect: de activiteit duurt niet te lang, maar toch heeft iedereen wel het gevoel dat er flink wat tijd is overbrugt richting de 00:00. 

Ook is het tijdens oud en nieuw leuk om de competitiviteit wat aan te wakkeren. Deel de grotere groep op in kleinere groepen en laat deze strijden om de meeste goede antwoorden op de quizvragen te geven. Zeker wanneer mensen al een kleine borrel op hebben zullen ze steeds fanatieker worden. Heerlijk toch?!

Tijdens het spelen zul je merken dat de tijd vliegt en het ook steeds gezelliger wordt. Dat is ook niet gek, want met de Eindejaarsquiz 2023 van Koning PubQuiz gaat je sowieso knallend het nieuwe jaar in!

Eindejaarsquiz spelen met kerst

De eindejaarsquiz 2023 is ook ideaal om te spelen tijdens de kerstdagen. Wij zien vaak dat vriendengroepen de eindejaarsquiz spelen op kerstavond voordat ze de kroeg in duiken of op een andere goed moment, bijvoorbeeld tijdens een georganiseerd kerst diner.

Het voordeel van het spelen van een PubQuiz tijdens deze gelegenheden is dat het de gelegenheid opbreekt en minder statisch maakt. Het levert vertier en gespreksstof op en bevordert daarnaast ook nog eens de saamhorigheid. Tot slot duurt een PubQuiz niet eindeloos en ben je binnen een leuke tijd altijd klaar.

Daarnaast spelen veel families ieder jaar een eindejaarsquiz op eerste of tweede kerstdag. Wederom gelden hier dezelfde voordelen:

  • Een activiteit, zoals een PubQuiz, breekt de middag/avond op en maakt het minder statisch;
  • Het spelen van een pubquiz levert plezier, ohja! momenten en gespreksstof op;
  • Het spelen van een pubquiz bevordert de saamhorigheid;
  • Het spelen van een pubquiz duurt niet te lang en niet te kort.

Kerst wordt natuurlijk gevierd aan het einde van het jaar en dit is dan ook het perfecte moment om de eindejaarsquiz te spelen: het jaar is immers al voor het over-over-over grote deel voorbij. 

Ook zit je met kerst standaard binnen, omdat het buiten te koud. Wat is er nu niet fijner dat gezellig met familie of vrienden samen een spel te spelen op een plek waar het warm en gezellig is, onder het genot van een borrel en borrelplank?

Eindejaarsquiz bij bedrijven

Bij Koning PubQuiz zien we ook dat veel bedrijven aan het eind van het jaar onze eindejaarsquiz kopen. En dit is niet vreemd, want vrijwel ieder bedrijf heeft dezelfde activiteit aan het einde van het jaar: de kerstborrel of nieuwjaarsborrel!

De eindejaarsquiz is dan ook een goede activiteit om het jaar mee te eindigen en om te spelen tijdens de kerstborrel of nieuwjaarsborrel. Ook veel bedrijven spelen vaak en graag een spel of activiteit zoals een eindejaarsquiz tijdens de kerstborrel:

  • Iedereen kan met een pubquiz meedoen, ongeacht bijvoorbeeld leeftijd of de mate van sportiviteit;
  • Mensen die doorgaans weinig contact met elkaar hebben kunnen als groep gevormd worden om de onderlinge relaties te versterken;
  • Een pubquiz wordt binnen gespeeld en kan dus altijd doorgaan;
  • Het spelen van een pubquiz levert plezier en gespreksstof op
  • Een pubquiz is eenvoudig te organiseren, mede dankzij deze tips voor het organiseren van een pubquiz van Koning PubQuiz.

Ook kunnen de eerste borrels tijdens het spelen van de eindejaarsquiz genuttigd worden, waarna het feest helemaal los kan barsten als de winnaars bekend zijn gemaakt.

Extra quizvragen

Met name bedrijven maken hier gebruik van tijdens het spelen van de eindejaarsquiz: het toevoegen van eigen, persoonlijke quizvragen. Vaak zijn dit vragen die betrekking hebben op gebeurtenissen binnen het bedrijf het afgelopen jaar of op specifieke collega's. Vaak zijn dit grappige anekdotes of gebeurtenissen. 

Hetzelfde geldt voor families en vriedengroepen. Ook zij kiezen er wel eens voor om eigen quizvragen aan de pubquiz toe te voegen en de pubquiz zo persoonlijker te maken.

Ook bij onze Eindejaarsquiz 2023 bieden wij de mogelijkheid om eigen quizvragen toe te voegen. LET ECHTER OP! Wij hebben hier beperkte capaciteit voor en hebben al eerder mensen teleur moeten stellen. Wees er dus snel bij.

Muziekbingo spelen tijdens kerst of oud & nieuw

Sommige mensen houden liever een muzikale activiteit tijdens kerst of oud & nieuw. En dit begrijpen wij natuurlijk volkomen. Daarom hebben wij ook leuke muziekbingo's beschikbaar om te kopen en te spelen.

Met name de Top2000 en kerst muziekbingo's zijn perfect om te spelen tijdens de feestdagen. Maar het is uiteraard aan jullie zelf om een muziekbingo te kiezen die bij het gezelschap past. Zin in een fout feestje? Ga dan sowieso voor onze 'Proud to be Fout' foute muziekbingo.

Op onze muziekbingo collectie pagina kun je al onze muziekbingo's vinden.

We hopen dat deze blogpost jullie geholpen heeft.

Koning Pubquiz uit!

comment 1 commentaar

B
Bert van der Wal
calendar_today

Dankjewel voor deze blog. Handige en concrete informatie en vlot geschreven. ik heb de eindejaarsquiz 2023 gekocht om te spelen tijdens sinterklaasavond. Hopelijk wordt het leuk en gezellig en duurt het niet te lang…..

Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd