Na betaling direct in uw mailbox | Gezelligheid gegarandeerd

Neem contact op

Product toegevoegd aan winnkelwagen

Ontvang 20% korting!arrow_drop_up

PubQuiz Spelen Met Familie | 5 Redenen Waarom Dat Een Goed Idee Is

  • person Sander de Jong
  • calendar_today
  • comment 0 opmerkingen
pubquiz met familie spelen

Je herkent het wel: je hebt een avond of weekend met familie gepland en wilt graag iets leuks doen, maar je weet niet precies wat. Houd dan een PubQuiz! In deze blog geven we 5 redenen waarom een PubQuiz met familie altijd een goed idee is.

Een PubQuiz met familie is een goed idee, want:

  1. Het brengt de hele familie samen
  2. Je bent niet afhankelijk van goed weer
  3. Het is een goed betaalbare activiteit
  4. Iedereen, jong/oud, dik/dun, slim/boerenslim kan meedoen
  5. Je kan een PubQuiz aanpassen naar eigen inzicht

Pubquizzen zijn een geweldige manier om quality time door te brengen met familie en vrienden. Een pubquiz is een spel waarbij de deelnemers in teams vragen moeten beantwoorden uit verschillende categorieën, zoals geschiedenis, muziek, sport en aardrijkskunde.

Het spel is niet alleen vermakelijk, maar het kan ook educatief zijn en het kan een leuke competitieve sfeer creëren tussen familieleden. Door samen te quizzen en tot antwoorden te komen wordt de familieband versterkt en groeit iedereen dichter naar elkaar toe. 

In deze blog zullen we daarom bespreken waarom het spelen van een PubQuiz met familie een leuke en geslaagde activiteit is en hoe het kan worden georganiseerd.

1. Het brengt de hele familie samen

Een pubquiz is een geweldige manier om familieleden samen te brengen. Het spel kan worden georganiseerd in de woonkamer of in de achtertuin, en het kan een gezellige avond creëren waarbij iedereen kan genieten van elkaars gezelschap.

De deelnemers kunnen worden verdeeld in teams, waarbij ieder teamlid zijn of haar eigen bijdrage kan leveren aan het beantwoorden van de vragen. Op deze manier kunnen de familieleden op een interactieve manier tijd met elkaar doorbrengen.

Het kan slim zijn om de teams vooraf alvast samen te stellen. Zo zorg je ervoor dat de teams gelijk verdeeld zijn qua leeftijd en de kennis die dit met zich meebrengt. Wanneer alle ooms in één team zitten en alle kinderen ook, dan is dat natuurlijk oneerlijk.

Daarnaast kunnen familie leden die verder weinig contact met elkaar hebben in één team worden gezet. Op deze manier kan de relatie verbetert worden of is het gewoon een slimme manier om eens bij te praten en te connecten.

2. Je bent niet afhankelijk van goed weer

Een van de grote voordelen is dat een PubQuiz vrijwel altijd binnen wordt gespeeld. Dus terwijl de regen gestaag op de ruiten tikt zit jij met jouw dierbare familieleden lekker binnen herinneringen te maken onder het genot van drankjes en een versnapering. 

Andere activiteiten die vaak met familie worden ondernomen, zoals dagje dierentuin, wandelen in de duinen of toeren op de solex vallen bij slecht weer vaak in het water. Zo zonde! 

Een PubQuiz kan altijd gespeeld worden, bijvoorbeeld in de woonkamer of op een evenementen locatie op familieweekend. Dit maakt dat het spelen van een PubQuiz altijd een zekerheid is die altijd doorgaat.

3. Het is een betaalbare activiteit

Een pubquiz kan ook een betaalbare manier zijn om quality time door te brengen met familie. In tegenstelling tot sommige andere activiteiten zoals bioscoopbezoek of een restaurant, zijn de kosten voor het organiseren van een pubquiz relatief laag.

Bij Koning PubQuiz bieden wij bijvoorbeeld PubQuizzen aan vanaf €12,50, terwijl een dagje dierentuin, solex toeren of andere activiteit als een dagje pretpark al gauw zo'n €30 per persoon kosten. 

Een deel van het geld dat bespaard wordt kan ook geïnvesteerd worden in een leuk cadeau voor het winnende team. Dat is pas win-win!

Vaak kan er ook een pubquiz kopen die speciaal ontworpen is voor families, waarbij alle benodigde materialen zijn inbegrepen.

3. Iedereen, jong & oud, kan bijdragen

Een ander voordeel van de PubQuiz is dat deze activiteit niemand uit sluit en iedereen gezellig mee kan spelen. Een pubquiz bevat vaak een breed scala aan onderwerpen en vragen, waardoor het voor iedereen een leuke uitdaging is.

Het kan een geweldige manier zijn om de kennis van de familieleden te testen en om nieuwe dingen te leren: jong en oud, man of vrouw, hoogopgeleid of lager opgeleid. Een PubQuiz kan zo zijn ontwikkeld dat de hele familie met plezier mee kan spelen.

Het is niet alleen leuk voor volwassenen, maar ook voor kinderen die kunnen leren over verschillende onderwerpen die in de PubQuiz aan bod komen. Hoe chill dat je tiener ook nog iets leert en tegelijkertijd lacht en plezier heeft. Als je een pubquiz koopt die speciaal ontworpen is voor families, dan zitten er gegarandeerd vragen tussen die voor iedereen toegankelijk zijn.

Bij Koning PubQuiz hebben we de Koning PubQuiz #3 PubQuiz die speciaal voor families is ontwikkeld.

4. Wakker die competitieve geest aan

Een PubQuiz kan een gezonde competitieve sfeer creëren tussen familieleden. Want wie wil nou niet die irritante oom eens verslaan tijdens het spelen van een spelletje.

Het kan de kans bieden om tegen elkaar te strijden op een leuke en uitdagende manier. Het hoort er stiekem ook een beetje bij tijdens het spelen van een PubQuiz: iedereen is fanatiek en gaat tot het uiterste om de PubQuiz te winnen..

Zeker wanneer tussentijds de tussenstand wordt doorgegeven kan dit ervoor zorgen dat teams nog fanatieker worden en de competitiviteit tot een hoogtepunt schuift. HOE LEUK!

Het kan ook een kans bieden voor familieleden om te leren hoe ze op een gezonde manier kunnen omgaan met competitie en tegenslagen. Wederom, laat dat irritante neefje maar een voelen hoe het is om te verliezen!

PubQuiz Verliezen


5. Een PubQuiz kan aangepast worden aan de eigen wensen

Een PubQuiz die zo is gemaakt dat deze door een breed publiek te spelen is tovert vaak al een grote lach op ieder gezicht. Toch kan het nog een stukje beter! Vaak kunnen er ook eigen vragen toegevoegd worden. Dat is toch GOUD.

Vrijwel altijd kan er contact worden opgenomen met het bedrijf dat PubQuizzen maakt om te vragen of er ook eigen vragen toegevoegd kunnen worden. Meestal is dit geen enkel probleem en het maakt de PubQuiz met familie alleen maar leuker.

Voeg daarom vragen toe die specifiek van toepassing zijn op jouw familie. Welke studie heeft Tante Agaath gevolgd toen zij jong was? Hoe vaak heeft neefje Bart zijn arm gebroken? Hoe vaak is de kat van oma Nel aangereden door een vrachtauto? Hoeveel exen heeft nichtje Senna versleten?

PubQuiz Met Familie Tips voor een leuke avond

Door zelf quizvragen toe te voegen maak je de quiz persoonlijker. Ook worden de deelnemende familieleden vaak positief verast dat de moeite is genomen om leuke quizvragen te bedenken. Hatsee, haal je ook nog eens een wit voetje bij ze.

Ook kan er gekozen worden aan een breed scala aan PubQuizzen. Kies je bijvoorbeeld voor een PubQuiz met cliché quizrondes als "geschiedenis" "entertainment" en "sport", of kies je voor een PubQuiz met meer unieke quizrondes.

Bij Koning PubQuiz hebben we de missie om vernieuwende pubquizzen te ontwikkelen. Dus geen cliché quizrondes. Betekent dit dat er helemaal geen vragen over sport of entertainment in de PubQuizzen zitten? Absoluut niet. We wijden er echter alleen geen hele ronde aan.

Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje bij onze PubQuiz Collectie

Hoe organiseer je een pubquiz voor familie?

Het organiseren van een PubQuiz voor familie is niet moeilijk. Een PubQuiz kopen is een goede optie zijn als je niet weet hoe je een PubQuiz zelf moet maken. Er zijn verschillende websites waar je een PubQuiz kunt kopen die speciaal is ontworpen voor families, waaronder Koning PubQuiz. Deze PubQuizzen bevatten vragen en onderwerpen die geschikt zijn voor alle leeftijden en niveaus.

Tips nodig bij het organiseren van jouw PubQuiz? Wij hebben ook een uitgebreide blog geschreven met daarin alle tips om een succesvolle PubQuiz te organiseren.

Muziekbingo spelen

Ga je toch liever muziekbingo spelen in plaats van een PubQuiz? Bekijk dan zeker ook al onze muziekbingo pakketten. Er zit vast een leuke tussen!

Muziekbingo is een leuke variant op het traditionele bingo-spel, maar dan met een muzikale twist. In plaats van getallen worden er muzieknummers gebruikt op de bingo kaarten.

Hoe werkt het? Deelnemers krijgen een bingo kaart en wanneer de nummers op de kaart worden afgespeeld, moeten deelnemers deze afstrepen op hun bingo kaart. Het doel is om als eerste één rij of een volledige bingo kaart vol te hebben, want dan val je in de prijzen.

Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd