Na betaling direct in uw mailbox | Gezelligheid gegarandeerd

Neem contact op

Product toegevoegd aan winnkelwagen

Ontvang 20% korting!arrow_drop_up

Zelf Muziekbingo Maken - Onze Handige Tips en Tricks (2024 update)

  • person Sander de Jong
  • calendar_today
  • comment 3 opmerkingen
Zelf Muziekbingo maken - handige tips en tricks

Zelf Muziekbingo Maken - Onze Handige Tips en Tricks 

Dit artikel heeft in januari 2024 een update gekregen.

Wilt u zelf een muziekbingo maken? Geen zorgen, in deze blogpost leggen we stapsgewijs uit hoe je zelf muziekbingo maakt.

We ontvangen regelmatig vragen van klanten die graag willen weten hoe ze zelf een onvergetelijke muziekbingo kunnen maken of organiseren. Veel van deze klanten vragen bijvoorbeeld hoe ze zelf muziekbingo kaarten kunnen maken en via welk platform de muziek nummers afgespeeld kunnen worden

Mede daarom hebben we besloten om onze beste tips op een rijtje te zetten, zodat ook jij in staat bent om zelf een geweldige muziekbingo te maken en een feestelijk avond op te zetten!

Als je echter geen zin hebt om zelf muziekbingo te maken, geen zorgen: we hebben meerdere muziekbingo's beschikbaar op onze website en dit aanbod is nog steeds groeiende. Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op onze Muziekbingo Collectie.

Mocht je een specifiek thema in gedachten hebben dat wij (nog) niet verkopen, lees dan vooral verder om te ontdekken hoe je zelf de meest vermakelijke muziekbingo kunt organiseren. In deze blog delen we tips en inzichten over hoe je een muziekbingo organiseert die onvergetelijk zal zijn.

In deze blogpost zijn de volgende onderwerpen opgenomen die belangrijk zijn bij het zelf maken van muziekbingo:

Inhoudsopgave:

  1. Wat is muziekbingo precies?

  2. Waarom muziekbingo spelen?

  3. Het organiseren van een muziekbingo

  4. Zelf bingo kaarten maken

  5. Het belang van een afspeellijst bij het maken van een muziekbingo

  6. Het verspreiden van muziekbingokaarten

  7. Prijzen, prijzen, prijzen

  8. Muziekbingo voor de feestdagen

  9. Variaties tijdens het spelen van muziekbingo

Oké, daar gaan we dan:

Wat is muziekbingo?

Wellicht vraag je je af wat muziekbingo precies is als je er nog niet mee bekend bent. Zoals de naam al doet vermoeden, is muziekbingo een variant van de traditionele bingo, maar dan met een muzikaal tintje! In plaats van getallen staan er liedjes op de bingo kaarten.

Deze liedjes worden één voor één in willekeurige volgorde afgespeeld, en wanneer een liedje op jouw bingo kaart staat, mag je het nummer afstrepen. Het spel volgt verder dezelfde principes als de klassieke bingo: bij een volle rij win je een prijs, en degene die als eerste een volle kaart heeft, wordt uitgeroepen tot de winnaar!

Voorbeeld van een Muziekbingo Bingo Kaart op het thema Proud to be Fout

Waarom Muziekbingo spelen?

Overweeg je een verjaardagsfeest of een themafeest te organiseren? Dan is het idee om een muziekbingo toe te voegen aan het feest absoluut een aanrader. De mogelijkheden zijn immers eindeloos. Denk aan thema's zoals muziek uit de jaren 80, 90 of 2000, Vunzige Deuntjes, Guilty Pleasures, Hollandse Hits, ABBA, Allermooiste Feestje, en nog veel meer!

Je kunt zelfs een op maat gemaakte muziekbingo samenstellen. Bij Koning PubQuiz hebben we aanvragen gehad voor muziekbingo's vol met André Hazes muziek en favoriete nummers van vrijgezellen tijdens hun vrijgezellenfeest. Een muziekbingo is daarom vrijwel altijd een waardevolle aanvulling op uw feest of activiteit.

Daarnaast heeft het spelen van muziekbingo nog enkele voordelen:

  1. Muziekbingo betrekt alle deelnemers actief bij het feest en moedigt interactie aan. Het laat mensen samenwerken, praten en plezier hebben terwijl ze luisteren naar muziek.

  2. Bij muziekbingo wordt een breed scala aan muziekgenres en hits in het spel opgenomen, wat betekent dat er voor ieder wat wils is. Dit maakt het aantrekkelijk voor mensen met verschillende muzieksmaken en leeftijden.

  3. Muziek is tijdloos en kan mensen van verschillende generaties aanspreken. Oudere gasten kunnen genieten van klassieke hits, terwijl jongere gasten kunnen meezingen met hedendaagse nummers.

  4. Muziekbingo voegt een element van spanning en competitie toe aan het feest, wat het leuk maakt om te proberen als eerste "Bingo!" te roepen wanneer je een rij of patroon van nummers voltooit.

  5. Muziekbingo kan aangepast worden aan het thema van het feest. Je hebt zelf de vrijheid om te bepalen welke muziekbingo thema het beste bij het gezelschap past. Dus maak hier goed gebruik van!

  6. Het toekennen van prijzen aan de winnaars van muziekbingo voegt een extra element van opwinding toe en kan de feestvreugde vergroten. Wie gaat er nu niet graag met een prijs naar huis?

Het organiseren van muziekbingo

Het organiseren van een muziekbingo is eenvoudig en vereist slechts enkele stappen. Hieronder worden deze stappen beschreven:

  1. Prik een datum of festiviteit om de muziekbingo te houden. Muziekbingo kan gespeeld worden tijdens meerdere festiviteiten. Voorbeelden zijn verjaardagen, buurtfeesten, bedrijfsfeesten, feest op de club of vereniging, vrijgezellenfeest, tijdens oud en nieuw en meer.
  2. Kies een muziekbingo thema dat goed past bij het gezelschap en waarvan de mensen de nummers kennen. Kortom, een thema waarvan je op voorhand weet dat de voetjes van de vloer gaan.
  3. Koop een muziekbingo online of overweeg om er zelf een te maken. Let wel op, het zelf maken van muziekbingo klinkt eenvoudig, maar toch gaat er meer werk in zitten dan je denkt. Overweeg of het de moeite waard is om dit voor één gelegenheid te doen.
  4. Print de bingo kaarten uit of stuur één unieke bingo kaart op naar iedere deelnemer. Het voordeel van een bingo kaart op de telefoon is natuurlijk dat dit beter is voor het milieu, omdat er geen papier verspild wordt. Toch weten wij uit ervaring dat een papieren versie altijd beter werkt. Je wilt toch niet dat iedereen steeds op zijn/haar telefoon zit te staren?
  5. Zorg voor voldoende pennen en een audio installatie om de muziek af te spelen. Gebruik hier bijvoorbeeld de surround sound set van de tv voor of een grotere Sonos of JBL box.
  6. Regel leuke prijzen voor de winnaars. Dit hoeft zeker niet duur te zijn. Leuke prijzen zijn te scoren bij de Action, Hema, Xenos of andere winkels.
  7. Om extra sfeer te creëren kun je overwegen om verkleed kleren klaar te leggen. Dit geeft een avond altijd een enorme boost.
  8. Op de avond zelf worden de bingo kaarten in gereedheid gebracht en wordt de afspeellijst op shuffle gezet. Het plezier kan beginnen!

Mochten er toch nog vragen zijn over hoe zelf muziekbingo op zetten, schroom dan niet om een e-mail te sturen naar info@koningpubquiz.nl of contact te zoeken via het contactformulier.

Zelf bingo kaarten maken

Op onze website bieden we dus verschillende kant-en-klare muziekbingo's aan. Als je liever zelf aan de slag wilt, is dat ook zeker mogelijk!

Er zijn online meerdere tools beschikbaar waarmee je je eigen bingo kaarten kunt maken of generen. Voorbeelden hiervan zijn myfreebingocards.com, Bingo Baker en osric.com. Zelf maak ik altijd gebruik van osric.

Op voorhand is het verstandig om alvast een lijst samen te stellen van zo'n 45 nummers die je wilt gebruiken. Noteer in een tabel alvast de artiest(en) en de titel van het nummer. De lijst aan titelnummers gebruik je vervolgens om de bingo kaarten te maken.

Let wel op. Als je op deze manier bingo kaarten maakt zijn deze niet aantrekkelijk om te zien. Ze zijn niet kleurrijk of leuk vormgegeven. Wil je dit wel? Dan zul je aan de slag moeten met programma's als Photoshop. Vervolgens komt dan nog de stap om iedere bingo kaart afzonderlijk te maken. Een hele klus als je er 100 nodig hebt.

De muziekbingo afspeellijst

Bij het maken van je eigen muziekbingo is een afspeellijst met de juiste nummers van cruciaal belang. Je hebt de vrijheid om de muziek zelf te selecteren.

Je kunt de favoriete nummers van alle spelers vragen en deze opnemen in de bingo kaarten. Of je kunt nummers kiezen die passen bij een specifiek thema. Vooral als je een themafeest organiseert, voegt een muziekbingo met bijpassende nummers extra plezier toe aan het evenement. Of het nu een babyshower of een vrijgezellenfeest is, je kunt de muziek aanpassen aan de gelegenheid.

Zorg ervoor dat je tijdens het selecteren van de muziek rekening houdt met het feestelijke karakter van de bingo. Kies voornamelijk nummers die up-beat en energiek zijn, aangezien dit de sfeer van het spel bevordert.

Bij Koning PubQuiz houden we voor een standaard muziekbingo altijd 45 nummers aan. Wanneer de nummers bekend zijn, dan is het tijd om deze in één afspeellijst op Spotify (of een ander platform) te plaatsen. Op deze manier kan de afspeellijst of shuffle worden gezet.

BONUS: Bekijk hier onze ultieme muziekbingo gids voor een spetterende avond

Het verspreiden van de muziekbingo kaarten

Nadat je de kaarten hebt gemaakt en de afspeellijst klaar staat, is het tijd om de bingo kaarten onder de deelnemers te verdelen. Overweeg om de kaarten van tevoren af te drukken op kleurrijk papier. Het ziet er niet alleen aantrekkelijker uit, maar het maakt het ook gemakkelijker om de kaarten te onderscheiden. Je kunt ervoor kiezen om twee of vier kaarten op één A4-pagina af te drukken. Zorg er echter voor dat de tekst nog steeds goed leesbaar is.

Als je geen printer hebt of liever digitale kaarten gebruikt, kun je de kaarten eenvoudig via e-mail of WhatsApp naar alle deelnemers sturen. Ze kunnen de afbeelding op hun telefoon openen en deze markeren wanneer ze het overeenkomstige liedje horen.

Prijzen, prijzen prijzen

Bij een muziekbingo hoort natuurlijk ook de kans om prijzen te winnen. Je kunt zoveel prijzen regelen als je wilt. Hier heb je de flexibiliteit om te kiezen hoe je prijzen wilt uitdelen.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om prijzen uit te reiken bij elke volle rij, wat betekent dat de eerste persoon met één volle rij een prijs krijgt, de eerste met twee volle rijen een andere prijs, enzovoort. In dit geval heb je minimaal vier prijzen nodig voor één muziekbingo ronde.

Een alternatieve optie is om alleen een prijs uit te reiken bij een volle kaart. Als je een grote groep hebt, is het leuk om een prijzentafel op te zetten. Bijvoorbeeld, de eerste drie personen met één volle rij mogen een prijs kiezen, gevolgd door de eerste twee met twee volle rijen, enzovoort.

Zorg ervoor dat je de prijzen vooraf hebt verzameld, zoals kleine spelletjes, mokken, tijdschriften, accessoires (zoals zonnebrillen, hoedjes, slingers), chocolade, wijn, kaarsen, cadeaubonnen, bioscoopbonnen, en meer. Populaire winkels zoals Action, HEMA, Xenos en Flying Tiger zijn prima plekken om leuke prijzen te scoren.

Daarnaast is het raadzaam om minstens evenveel prijzen te hebben als het aantal rondes bingo dat je wilt spelen. Overweeg ook één of twee extra prijzen (troostprijzen) te hebben, voor het geval er meerdere winnaars tegelijk zijn. Als je onvoldoende prijzen hebt voor alle winnaars, kun je bijvoorbeeld dobbelen of loten om de prijs. De persoon met de hoogste worp of het juiste lotnummer wint de prijs. Maar wees gerust, dit komt niet vaak voor.

Muziekbingo variaties

Het grote voordeel van muziekbingo is dat je eindeloos kunt variëren. Overweeg bijvoorbeeld om extra prijzen uit te reiken voor de beste dansmoves, de hoogst gezongen noot, de slechtste dansmoves, de foutste dansmoves of een troostprijs voor de persoon met de minst afgestreepte liedjes.

Je kunt ook van de muziekbingo een drankspel maken: bij elk afgestreept liedje moet neemt diegene een lekker shotje. Bij een volle rij mag iemand anders aangewezen worden om te shotten. Deze versie is altijd een succes bij volwassenen! (Wij spreken uit ervaring ;))

Hulp nodig?

Mocht u na het lezen van deze blogpost alsnog vragen hebben over het opzetten van een eigen muziekbingo, voelt u dan vrij om contact met ons op te nemen. We helpen u graag verder.

Toch liever PubQuiz spelen?

Gaat u toch liever een PubQuiz te spelen? Dat is helemaal geen probleem. Koning PubQuiz biedt ook originele en uitdagende PubQuizzen aan, waaronder een Kort & Krachtige PubQuiz, de Misdaad PubQuiz, Koning PubQuiz #3 en Koning PubQuiz #2.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje bij ons PubQuiz aanbod. Tips nodig bij het organiseren van een PubQuiz, bekijken dan onze 10 tips voor een fantastische PubQuiz avond.

Over en uit,

Het Koning PubQuiz Team 

comment 3 opmerkingen

S
Scholiers Rudy
calendar_today

ik doe muziekale bingos met live muziek ik en zanger met eigen begeleiding op keyboard grtz speciaal voor senioren

S
Scholiers Rudy
calendar_today

ik doe muziekale bingos met live muziek ik en zanger met eigen begeleiding op keyboard grtz

N
Nanda Telussa
calendar_today

Standaard muziekbingo 45 liedjes. Hoeveel personen kunnen er dan maximaal meedoen? Red ik dat voor 75 personen/bingokaarten?

Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd